085 - 4015182

info@bosmanduurzaamadvies.nl

Volg ons:

Energielabel (C)

kantoorpanden

Een energielabel is verplicht bij onder andere verkoop van zakelijke objecten. Daarnaast dienen alle kantoorpanden per 1 januari 2023 over minimaal een C label te beschikken. Het label geeft aan in hoeverre een object energiezuinig is.

Waarom heb ik een energielabel nodig?

Aan de hand van een energielabel kunnen kopers en huurders met één oogopslag zien in welke mate een pand energiezuinig is. Een energiezuinig pand brengt namelijk lage energiekosten, minder CO2-uitstoot en meer wooncomfort.

Daarnaast is door het RvO onlangs een eis ingesteld. Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het pand per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. 

Bij Bosman Duurzaam Advies ontvangt u een specifiek rapport met betrekking tot de energiezuinigheid van uw object. Voor pandeigenaren is dit niet alleen handig, maar in sommige gevallen ook verplicht. Het gaat dan om situaties als de verkoop of verhuur van uw pand, maar ook bij het aanvragen van subsidie of een lening.

Labelverbetering

Vindt u het energielabel van uw zakelijke pand te laag of heeft u te maken met een te laag energielabel voor de aankomende energielabel C verplichting per 1 januari 2023? Vraag dan nu een labelverbetering aan bij Bosman Duurzaam Advies.

Onze adviseur komt graag bij u langs om het pand op te nemen. Vervolgens zal de adviseur het concept energielabel opstellen. Mocht dit niet voldoen aan het gewenste energielabel, dan zal de adviseur een aantal mogelijkheden aangeven om het energielabel te verbeteren.

Heeft u de verbeteringen doorgevoerd? Dan registreren wij het verbeterde energielabel voor u! Dit zit bij de prijs inbegrepen van de labelverbetering.

Wat zijn de kosten van een energielabel en labelverbetering?

Wij hanteren voor een labelverbetering rapport een vaste lage prijs van €75,- excl. BTW.

De kosten voor een energielabel zijn afhankelijk van het aantal m2 van het pand.
Een energielabel voor een bedrijfspand is bij ons al mogelijk vanaf €450,- excl. BTW. 

Vraag een offerte aan om de exacte prijs te bepalen, wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Het adres voor het verduurzamen van uw woning

Contact informatie

Informatie

Vacatures

© 2022 Created by Bosman Duurzaam Advies