085 - 4015182

info@bosmanduurzaamadvies.nl

Volg ons:

Elk huishouden krijgt in november en december 190 euro korting op energierekening

Om Nederlandse huishoudens dit jaar al te helpen met de hoge energierekening ontvangen zij voor november en december een vaste korting op de energierekening van 190 euro per maand. Deze compensatie wordt verrekend via de energieleveranciers. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt.

Zo wil het kabinet zorgen dat huishoudens al vanaf november een lagere energierekening hebben.

Prijsplafond

Dit komt naast de vaste energietarieven die vanaf 1 januari gaan gelden. Dan gaat een prijsplafond gelden op energie voor alle huishoudens. Voor gas wordt het maximale tarief 1,45 euro per kuub tot een verbruik van 1200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot 0,40 euro per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2900 kWh.

Voor het energieverbruik boven dat plafond, betalen huishoudens het tarief zoals in het energiecontract. Het kabinet hoopt daarmee dat de de prikkel om energie te besparen blijft bestaan. Een huishouden met een mediaan verbruik heeft, volgens het kabinet volgend jaar in totaal zo’n 2500 euro voordeel van het prijsplafond.

Ook huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet gaan profiteren van het prijsplafond. Het tarief wordt gekoppeld aan de het prijsplafond voor gas en wordt 47,39 euro per gigajoule warmte. Tot welk verbruik het prijsplafond geldt en hoe het wordt uitgevoerd wordt de komende tijd verder uitgewerkt.

Ruim 23 miljard euro

Omdat het prijsplafond niet goed aansluit bij huishoudens die gebruik maken van blokverwarming, waarbij meerdere huishoudens achter één aansluiting zitten, onderzoekt het kabinet ook of er mogelijkheden zijn om hen in dezelfde mate te ondersteunen.

De totale kosten van deze regelingen zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen, maar worden nu geschat op zo’n 23,5 miljard euro. De korting in de maanden november en december kost het kabinet 2,6 miljard via een subsidie aan de energiebedrijven.

bron: www.rtlnieuws.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het adres voor het verduurzamen van uw woning

Contact informatie

Informatie

Vacatures

Service

© 2022 Created by Bosman Duurzaam Advies